В енергосистемі України запущено додаткові генеруючі потужності. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Економіка
30 листопада 2023, 13:55

В енергосистемі України запущено додаткові генеруючі потужності

В енергосистемі України зафіксовано збереження складної, але контрольованої ситуації. За даними Міненерго, у четвер, 30 листопада, введено в роботу додаткові генеруючі потужності для компенсації дефіциту, який виник внаслідок збільшення споживання.

📊Зазначається, що дефіцит склав менш як 1% від загального добового обсягу електроенергії, і для балансу енергосистеми використано екстрені імпортні обсяги з Румунії та Польщі, загалом 3200 МВт-год.

📢«Сьогодні для покриття потреб споживачів у роботу було включено додаткові генеруючі потужності. А саме: енергоблок на одній з ТЕЦ потужністю у 100 МВт, блок ТЕС потужністю у 180 МВт, а також буде запущено в роботу гідроагрегат, який на максимумі може давати у систему понад 300 МВт потужності. Станом на 11:00 дефіцит в енергосистемі не спостерігався», - заявили в Міненерго.

Вчора два блоки ТЕС були виведені на короткостроковий ремонт, але відомство запевняють, що ситуація контрольована та енергосистема збалансована, не вимагаючи обмежень у споживанні електроенергії в жодній з областей.

Проте, внаслідок російських обстрілів у Сумській області пошкоджено обладнання на одній з підстанцій, що призвело до знеструмлення 10 населених пунктів та пошкодження розподільного газопроводу.

У Донецькій області шахта залишилася без електропостачання через бойові дії, але живлення було відновлено за 40 хвилин, забезпечивши безпеку для 47 робітників у шахті.

💥Також ТЕЦ на півдні країни потрапила під обстріл, при цьому персонал не постраждав, але важливе обладнання отримало пошкодження.

📅Нагадаємо, що 29 листопада українців було попереджено про можливий дефіцит в енергосистемі. Енергетики закликали громадян ощадливо споживати електроенергію протягом усього дня.


Джерело: "Міністерство енергетики України"
+Поширити: