Олексій Малеванець: «Важливо забезпечити комплексну підтримку бізнесу». Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Економіка
30 листопада 2023, 14:58

Олексій Малеванець: «Важливо забезпечити комплексну підтримку бізнесу»

Секретар Луганської обласної організації політичної партії «Слуга Народу» Олексій Малеванець відвідав міжрегіональну конференцію серед підприємців деревообробної галузі, яка відбулась у місті Чернігів. Захід організовано ГО «Розвиток бізнес сектору України» за підтримки проєкту Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Зміцнення громадської довіри (UCBI)».

Темою заходу було «Розвиток деревообробної галузі на деокупованих територіях: проблеми та шляхи вирішення». Підприємці, представники центральної регіональної влади та експерти обговорили проблематику розвитку деревообробної галузі в умовах війни, а також розглянули програми підтримки та можливості для малого й середнього бізнесу у сфері деревообробного виробництва.

«Цей захід є досить значущим, і важливим є те, що спільнота звертає увагу на розвиток бізнес-середовища в деокупованих прифронтових територіях. Через широкомасштабне вторгнення Чернігівщина сильно постраждала: понад 12 тисяч об’єктів зазнали руйнувань або були повністю знищені, зокрема й підприємства. Наразі Чернігівщина поступово відновлюється, включно з інфраструктурою, будинками громадян, приватним сектором та активністю бізнесу», – розповів секретар Луганської обласної організації політичної партії «Слуга Народу».

Олексій Малеванець зазначив, що умови в деокупованій Чернігівщині зараз з логістичної точки зору подібні до умов у тимчасово окупованій Луганщині. Тому вивчення досвіду відновлення підприємств Чернігівської області є корисним для підприємців, громадських діячів, представників органів влади – усіх тих, хто повернеться до деокупованої Луганщини та буде її відновлювати.

«Географічне положення Чернігівщини й Луганщини не найкраще для розвитку бізнесу, оскільки вони розташовані в логістичному тупику під впливом багатьох негативних чинників, пов’язаних із війною. Чернігівщина зазнала руйнувань, але вже відновлюється. Ситуація на Луганщини, звісно, ще гірша – регіон майже повністю окупований, і остаточно масштаби руйнування будемо фіксувати лише в майбутньому.

З усім тим, підприємці знаходять сили для продовження роботи. На деокупованих територіях люди відновлюють діяльність у рідних громадах, а ті, хто наразі є вимушеними переселенцями, працюють у нових для себе регіонах Тому важливо забезпечити комплексну підтримку бізнесу», – наголосив Олексій Малеванець.


Ірта-fax
+Поширити: