США планують вдвічі скоротити енергетичні доходи росії – Держдеп. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Економіка
01 грудня 2023, 14:29

США планують вдвічі скоротити енергетичні доходи росії – Держдеп

Уряд Сполучених Штатів планує значно зменшити доходи росії від експорту нафти та газу до кінця поточного десятиліття. Про це у п’ятницю, 1 грудня, в інтерв’ю Financial Times заявив заступник держсекретаря США з енергетичних ресурсів Джефрі Паєтта.

📢«Ми зробимо все можливе, щоб це (скорочення доходів Росії – ред.) стало правдою. Мета цих санкцій – змінити поведінку Росії та переконатися, що Путін, коли буде досягнуто певного миру, не використає три-чотири роки, щоб переозброїтися й підготувати свою армію до третього етапу вторгнення в Україну», – пояснив Паєтта.

📊Видання зазначає, що росія продовжує експортувати значні обсяги нафти з початку повномасштабного вторгнення в Україну в лютому 2022 року. Міжнародне енергетичне агентство (МЕА) прогнозує зниження експорту нафти та газу з рф на 40-50% до 2030 року, якщо західні санкції посиляться або ж залишаться.

📅Раніше з'явилася інформація, що США перевіряють 100 суден на порушення нафтових санкцій проти росії, а компанії, які управляють цими суднами в 30 країнах, отримали листи від Вашингтона. Також надійшла інформація, що США погрожують тюремними ув’язненнями компаніям за порушення цінової стелі для нафти з рф.


Джерело: "Financial Times"
+Поширити: