Рекордні обсяги експорту електроенергії пояснили в Укренерго. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Економіка
05 березня 2024, 16:12

Рекордні обсяги експорту електроенергії пояснили в Укренерго

Український енергетичний ринок продовжує оновлювати рекорд в експорті електроенергії, що свідчать про потенціал української енергетики навіть в умовах повномасштабної війни росії проти України. Так у вівторок, 5 березня, Укренерго повідомило про новий рекорд експорту, зафіксований другий день поспіль.

📢«Сьогодні запланований обсяг експорту електроенергії знову сягнув рекордної позначки. Загалом до 5 країн (Словаччини, Угорщини, Польщі, Румунії та Молдови) протягом доби планується поставити 13 393 МВт-год, з максимальною потужністю в окремі години до 726 МВт», – йдеться у повідомленні.

У компанії відзначили, що експорт електроенергії з України до інших країн відбувається виключно при умові відсутності дефіциту в енергосистемі нашої країни.

📢«Повноводдя в річках та сонячна погода сприяють активній роботі гідроелектростанцій та електростанцій на ВДЕ. Завдяки цьому виробники електроенергії мають можливість не тільки повністю забезпечувати потреби українських споживачів, але й збільшувати обсяги виробництва та продажу, отримуючи кошти для подальшого відновлення після збройних атак росіян», – підкреслили в Укренерго.

📈Попри рекордні обсяги експорту, в енергосистемі України залишається профіцит електроенергії, який дозволяє взаємодіяти з сусідніми країнами на взаємовигідних умовах. Наприклад, польський оператор енергосистеми PSE здійснював аварійну допомогу, терміново купуючи надлишки української електроенергії, з 13:00 до 16:00 загальним обсягом 246 МВт·год.

На ранок 5 березня в Україні через бойові дії та з інших причин на без світла залишалися 387 населених пунктів. Нові пошкодження зафіксовано в мережах обленерго в Дніпропетровській, Донецькій, Харківській, Херсонській областях. В Донецькій області через пошкодження повітряної лінії 110 кВ знеструмлено вугледобувне підприємство, шахтарі підняті на поверхню. В районі тривають бойові дії.

📅Нагадаємо, з 14 лютого експорт електричної енергії з України перевищив її імпорт. Також повідомлялось, що 23 лютого Україна почала продавати електроенергію до Угорщини.


Джерело: "Укренерго"
+Поширити: