Україна та США підписали довгострокову безпекову угоду. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Політика
13 червня 2024, 21:48

Україна та США підписали довгострокову безпекову угоду

США та Україна підписали двосторонню угоду про гарантії безпеки на 10 років під час саміту Великої сімки (G7). Про це повідомляє агенція Reuters. Документ підписали президенти обох країн – Джо Байден та Володимир Зеленський.

Ця угода є важливим кроком на шляху до можливого членства України в НАТО.

📢«Сторони визнають, що ця угода підтримує міст до можливого членства України в альянсі НАТО», - зазначено у тексті.

Зазначено, що у випадку збройного нападу або загрози такого нападу на Україну, найвищі офіційні особи США та України мають зустрітися протягом 24 годин для консультацій, щоб визначити додаткові оборонні потреби України та відповісти на агресію.

Документ передбачає довгострокову матеріальну підтримку від США, навчання та консультування, забезпечення, розвідку, безпеку, оборонно-промислову, інституційну та іншу підтримку для розвитку українських сил безпеки та оборони, здатних захищати суверенітет та незалежність України та стримувати можливу майбутню агресію.

Україна та США вели переговори щодо цієї угоди з минулого року. Обговорення тимчасово призупинялися через труднощі з ухваленням законопроєкту щодо фінансової та військової допомоги Україні у Конгресі США. Після термінового схвалення критично важливого проєкту, переговори поновилися.

Шостий президент України Володимир Зеленський зазначив, що Київ працював над тим, щоб зробити цю угоду найсильнішою з усіх, включаючи збройну, фінансову та політичну підтримку.

📅Нагадаємо, раніше Україна підписала безпекову угоду з Японією, що стало першим таким документом з державою Тихоокеанського регіону. Для Японії цей рівень підтримки є безпрецедентним.

📌Загалом Україна уклала 17 безпекових угод з такими країнами: Великою Британією, Німеччиною, Францією, Данією, Канадою, Італією, Нідерландами, Фінляндією, Латвією, Іспанією, Бельгією, Португалією, Швецією, Ісландією та Норвегією, Японією.


Джерело: "Reuters"
+Поширити: