У Швейцарії арештовано добровольця, що воював за Україну. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Політика / Суспільство
15 червня 2024, 17:55

У Швейцарії арештовано добровольця, що воював за Україну

У Берні заарештували громадянина Швейцарії Джона Нейдхарта, який протягом двох років воював на боці України проти росії. Як повідомив Blick у суботу, 15 червня, 36-річний Нейдхарт сам добровільно здався поліції, чим здивував місцевих правоохоронців.

❗Він зробив це, щоб привернути увагу до України під час Саміту миру, який проходить у Швейцарії.

За словами Нейдхарта, саміт не варто сприймати серйозно, а Україні потрібно надати можливість перемогти у війні.

📢«Якщо ви дійсно хочете допомогти Україні, ви повинні дати їй змогу перемогти росіян у військовій сфері.Ви повинні спочатку зламати росіян, перш ніж вести переговори з ними, а не навпаки», – заявив він.

Джона Нейдхарт також гостро критикує уряд Швейцарії за недостатню та вкрай обмежену допомогу Україні. За швейцарським законодавством йому загрожує до трьох років ув’язнення за службу в іноземній армії.

З початком повномасштабної війни росії проти України уродженець Цюриха приєднався до Інтернаціонального легіону. Він був кулеметником та брав участь у бойових діях на Донбасі та Харківщині, включаючи контрнаступ та звільнення українських територій.

ЗМІ повідомляють, що на боці України воюють близько десяти швейцарців, але вони намагаються не розголошувати цю інформацію, щоб уникнути проблем на батьківщині. Джона Нейдхарт – єдиний, хто публічно заявив про свою службу в лавах ЗСУ.

📅Нагадаємо, 15 червня на швейцарському курорті Бюргеншток розпочався перший Саміт миру за участі 100 делегацій – 92 країн та 8 міжнародних організацій.


Джерело: "Blick"
+Поширити: