Запроваджено мита в Євросоюзі на цукор та яйця з України. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Економіка
02 липня 2024, 14:08

Запроваджено мита в Євросоюзі на цукор та яйця з України

Європейський Союз автоматично запровадив мито на імпорт цукру та яєць з України, оскільки існуючий обсяг імпорту вже перевищив встановлені межі. Це повідомляється в Офіційному журналі ЄС.

📈Мито встановлено на рівні 89 євро за тонну і діятиме до кінця 2024 року. На першу половину 2025 року будуть встановлені квоти на ці продукти, а обсяги, що перевищуватимуть квоти, також обкладатимуться митом.

📊Згідно з інформацією журналу, автоматичний захисний захід щодо яєць, птиці, цукру, вівса, кукурудзи, круп та меду передбачено Регламентом ЄС від 14 травня 2024 року. Захід активується, якщо сукупні обсяги імпорту будь-якого з цих продуктів з 1 січня 2024 року досягають середнього обсягу імпорту в період з 1 липня по 31 грудня 2021 року, а також у 2022 та 2023 роках.

З червня 2022 року ЄС тимчасово призупинив низку тарифів, передбачених Угодою про асоціацію з Україною. Однак після масових протестів європейських фермерів, які не могли конкурувати з українською продукцією, було ухвалено рішення про обмеження. Ці заходи підтримали та просували переважно Франція та Польща.

📅Також нагадаємо, що 24 квітня Верховна Рада ухвалила законопроєкт про розмитнення авто в додатку «Дія» у першому читанні.


Джерело: "An official website of the European Union"
+Поширити: