Через російські атаки в Україні постраждали вже 205 культових споруд у 14 областях - Держетнополітики. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Культура / Происшествия
31 августа 2022, 13:00

Через російські атаки в Україні постраждали вже 205 культових споруд у 14 областях - Держетнополітики

Від початку повномасштабної війни від атак російських військ уже постраждали щонайменше 205 культових споруд у 14 областях, повідомляє Державна служба з етнополітики та свободи совісті.

"З 24 лютого мінімум 205 релігійних споруд у щонайменше 14 областях України були повністю зруйновані або зазнали руйнувань різного ступеня внаслідок збройного нападу Російської Федерації: церкви, мечеті, синагоги, освітні й адміністративні будівлі релігійних громад України", - йдеться в повідомленні пресслужби Держетнополітики.

Згідно з повідомленням, 68% (132 об'єктів) із 195 пошкоджених християнських споруд належать Українській православній церкві (УПЦ).

Найбільша кількість зруйнованих релігійних споруд - у Луганській (56) і Донецькій (48) областях, а також на Київщині (34) та Харківщині (25).


+Поширити: