МКІП оголосила прийом заявок на гранти Єврокомісії для українських митців. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Культура
16 вересня 2022, 15:00

МКІП оголосила прийом заявок на гранти Єврокомісії для українських митців

За інформацією від МКІП у Телеграмі, Міністерство культури та інформаційної політики оголосило конкурс програми «Креативна Європа» щодо грантової підтримки українських митців та відновлення культурного сектору.

«Європейська комісія створила грантову програму для українських митців, культурних організацій та інституцій на суму 5 мільйонів євро. Конкурс є частиною програми «Креативна Європа» на 2023 рік. Його мета — підготувати післявоєнне відновлення українського культурного сектору, а також допомогти українським митцям і культурним організаціям у створенні та демонстрації своїх проектів в Україні та країнах-учасницях Креативної Європи», - йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що грантовий фонд буде розділений на три частини.

2 мільйони євро виділять на підтримку українських митців і культурних організацій для створення і демонстрації мистецьких проектів. Переможці цього напряму повинні фінансувати велику кількість малих проектів за допомогою каскадних грантів.

Водночас 2 мільйони євро отримають культурні діячі з України, вимушено переміщені через військову агресію росії. І також переможці цього напряму повинні фінансувати велику кількість малих проектів за допомогою каскадних грантів.

І ще 1 мільйон євро піде на підготовку до післявоєнного відновлення українських культурних секторів і навчання українських фахівців, котрі спеціалізуються на збереженні культурної спадщини.

У МКІП зауважили, що для фінансування в межах програми відберуть три проекти.

Дедлайн подання заявок — 29 листопада 2022 року.

Як повідомлялось раніше в офіційних українських ЗМІ, Єврокомісія оголосила про започаткування відкритого конкурсу на здійснення проектів на підтримку української культури як в самій Україні, так і за її межами, на реалізацію відібраних пропозицій буде виділено 5 мільйонів євро.


Ірта-fax
+Поширити: