«Кіно заради Перемоги!»: Тур охопив 170 населених пунктів та військових частин у 18 областях. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Культура
21 жовтня 2022, 18:34

«Кіно заради Перемоги!»: Тур охопив 170 населених пунктів та військових частин у 18 областях

У межах Національного туру «Кіно заради Перемоги!», який розпочався 6 серпня, відбулось 906 кінопоказів 41 українського повнометражного фільму.

Про це повідомляє Укрінформ.

Метою виїздних кінопоказів організатори туру визначили моральну підтримку глядачів у період повномасштабної російсько-української війни, донесення мотиваційних меседжів захисникам України, внутрішньо переміщеним особам, консолідацію усіх заради Перемоги.

Майже всі покази для військових відвідували зірки українського кінематографа – амбасадори проєкту, зірки українського театру і кіно Ада Роговцева, Ірма Вітовська, Ахтем Сеітаблаєв, Богдан Бенюк та Олексій Тритенко. Щире спілкування кінозірок з українськими воїнами стало найбільш важливими емоційними моментами туру, а зустрічі тривали годинами.

«Вітчизняне кіно – це ми про нас самих нам самим. Це дуже важливо - об‘єднатися, спізнатися, полюбити самих себе і повірити в себе! Адже нам треба вистояти і Перемогти!», - упевнена улюблениця мільйонів Ада Роговцева, Герой України, яка до військових у прифронтову зону почала їздити з командою з літа 2014 року.

Із 6 серпня до 20 жовтня вітчизняні фільми у межах туру привезли у 170 населених пунктів 18 областей України. «Кіно заради Перемоги!» побувало у Вінницькій, Київській, Житомирській, Хмельницькій, Закарпатській, Тернопільській, Черкаській, Рівненській, Чернівецькій, Львівській, Запорізькій, Волинській, Харківській, Одеській, Дніпропетровській, Чернігівській, Івано-Франківській, Полтавській областях та Києві.

Режисер й актор Ахтем Сеітаблаєв каже: «Кіно заради перемоги!» - це винятковий за своїм охопленням безпрецедентною кількістю кінопоказів і змістом проєкт, що демонструє наочний приклад потужної мотивації та емоційної підтримки тих, хто найбільше цього потребує». Ірма Вітовська констатує, що «кіно працює, як терапія, реабілітація, мотивація та консолідація суспільства і його інтеграція у власний культурний код, просвіту та, звісно, дарує настрій і мрію».

На представлення фільмів та для спілкування з глядачами приїжджали також Катерина Степанкова, Заза Буадзе, Віолета Кіртока, Михайло Іллєнко, Марина Кошкіна, Андрій Мостренко, Андрій Суярко, Лариса Руснак, Олександр Кришталь, Олесь Санін, Костянтин Лінартович, Роман Ясіновський та інші.

Тур підтримали великі вітчизянні мережі – «Multiplex», «КиївКіноФільм» та «Лінія кіно», сформувавши окремі програми показів українських фільмів у своїх кінотеатрах в межах туру по всій Україні.

Тур «Кіно заради Перемоги!» продовжуватиметься показами для військових.


Ірта-fax
+Поширити: