Володимир Зеленський: Наша мова – це могутня зброя українського народу, мова свободи й волі. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Культура
09 листопада 2022, 09:49

Володимир Зеленський: Наша мова – це могутня зброя українського народу, мова свободи й волі

Шановні співвітчизники!

Щиро вітаю усіх із Днем української писемності та мови!

Сьогодні ми маємо чудову нагоду освідчитись у любові до рідної української мови і вкотре належно вшанувати її. Бо українська – це мова свободи й волі, могутня зброя українського народу в боротьбі за нашу незалежність і Перемогу.

Росія століттями намагалася знищити разом з мовою наше культурне національне обличчя, русифікувати українців, спотворити факти нашої історії. Руйнуючи культурну спадщину, ворог і нині на окупованих територіях забороняє навчання державною мовою, вилучає книги, фізично розправляється з усіма, хто живе з Україною в серці.

Але йому не вдасться нас зламати. Бажання експансії «руською міра» обернулося його нищівною поразкою та потужним мовним відродженням. Масовий перехід на українську, дерусифікація громадського простору, стрімкий розвиток і популярність україномовного культурною продукту свідчать, що багато співвітчизників переосмислили й усвідомили важливість національного самовизначення у тому числі й через мову, рівень підтримки якої в суспільстві зріс чи не найбільше за роки незалежності України.

Упевнений, що збереження нашої ідентичності, відродження історичної пам’яті, утвердження української мови є питанням національної безпеки держави. Сила мови, сила культури і незламність українського народу не залишать російському агресору ніяких шансів.

Слава українському народу – творцеві і носію величної мови!

Слава Україні!

Президент України Володимир ЗЕЛЕНСЬКИЙ


Ірта-fax
+Поширити: