У окупованому Сєвєродонецьку будинки затопило після подачі загарбниками тепла. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Регіональні
20 січня 2023, 16:00

У окупованому Сєвєродонецьку будинки затопило після подачі загарбниками тепла

Про це повідомляє видання «Донбас 24». Зокрема, як пише ЗМІ з посиланням на інформацію від голови Луганської обласної військової адміністрації Сергія Гайдая, у середині січня, коли половина зими минула, а опалювальний сезон мав нараховувати вже три місяці, окупанти спробували подати тепло на окремі будинки Сєвєродонецька. Для цього росіяни використали встановлені у дворах модульні котельні. Проте, ревізію системи опалення ніхто не проводив. Як підсумок — в місті затопило дев’ятиповерховий будинок.

За словами Гайдая, Сєвєродонецьк, Лисичанськ та Рубіжне досі закриті на в'їзд та виїзд. На блокпостах вимагають або реєстрацію, або довідку з місця роботи.

Додається також, що мешканці Луганщини пам’ятають, що рівень соціальної державної підтримки в області до захоплення був вищий за встановлений на території рф. Для його збереження необхідний 1 млрд рублів дотації.

«Про необхідність вищеназваної дотації так званій «лнр» заявили у міністерстві праці та соціального захисту рф. Тільки таким чином росіяни в змозі зберегти рівень соціального захисту, що надавався на території захопленої Луганщини до 30 вересня», — зазначає Сергій Гайдай у інтерв’ю виданню.

Він також повідомив, що додаткова потреба в коштах федерального бюджету на ці цілі складе на поточний рік 0,99 млрд руб. І це лише на ту кількість населення, що залишилася. Сотні тисяч луганчан евакуювалися.

Крім того, голова адміністрації зазначив, що ворог продовжує використовувати цивільні медичні заклади Луганщини для лікування військових — шпиталі Новопскова та Новосвітлівки переповнені пораненими.

Так, у Новопскові розгорнули «польовий шпиталь» в приміщенні пологового будинку — там лікують понад 300 військовослужбовців та найманців приватної військової компанії «вагнер». А у Новосвітлівці в місцевій лікарні знаходиться понад 200 поранених з числа нещодавно мобілізованих.


Ірта-fax
+Поширити: