Ткаченко: росіяни в Україні пошкодили понад 1 200 об’єктів культурної інфраструктури. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Культура
22 січня 2023, 15:00

Ткаченко: росіяни в Україні пошкодили понад 1 200 об’єктів культурної інфраструктури

Внаслідок збройної агресії російської федерації в Україні пошкоджено понад 1 200 об’єктів культурної інфраструктури, серед них – понад 500 пам’яток культури.

Про це розповів у телемарафоні "Єдиних новин" міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко, передає Укрінформ.

«У першу чергу, ми говоримо про консервацію тих закладів культури, які були пошкоджені. Це понад 1200 об’єктів культурної інфраструктури, серед них – понад 500 пам‘яток культури. Нам важливо цієї зими зберегти їх», – зазначив міністр.

Водночас Ткаченко розповів, що питання відновлення пошкоджених або зруйнованих об‘єктів культурної інфраструктури обговорюється із західними партнерами.

«Коли ми говоримо з колегами на Заході щодо підтримки відновлення, у них виникає запитання, наскільки це доречно під час війни. Ми говоримо, що доречно», – підкреслив урядовець.

Він висловив жаль із приводу того, що наразі не можна використовувати бюджетні кошти для відновлення. Однак Ткаченко запевнив, що кошти для таких цілей надходять і від західних партнерів, і від донорів, у тому числі українських.

Як повідомлялось раніше, від початку повномасштабного вторгнення понад 200 тисяч об’єктів культурної спадщини України евакуювали в безпечні місця.


Ірта-fax
+Поширити: