Судитимуть директорку ліцею, яка на ТОТ Луганщини закликала дітей вступати у ряди «юнармії». Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Кримінал / Суспільство / Події / Регіональні
23 січня 2023, 10:00

Судитимуть директорку ліцею, яка на ТОТ Луганщини закликала дітей вступати у ряди «юнармії»

Прокурори Старобільської окружної прокуратури Луганської області направили до суду обвинувальний акт стосовно жительки селища Біловодськ Старобільського району, яка сприяла впровадженню російських стандартів освіти та пропагувала збройну агресію проти України. Про це повідомляє «Магнолія-ТВ» із посиланням на матеріали від Луганської обласної прокуратури.

Зазначається, що за даними слідства, після повномасштабного вторгнення рф в Україну 34-річна вчителька математики місцевого ліцею підтримала дії країни-агресора та пішла на співпрацю з окупантами.

Я повідомляє видання, у серпні 2022 року її призначено директоркою цього закладу освіти, який перепідпорядкований окупаційній «адміністрації Біловодського району лнр».

Фігурантка почала організовувати у ліцеї процес «деукраїнізації» та переходу на стандарти освіти рф. Педагоги пройшли «перепідготовку» в рф, а навчальний рік розпочався за російськими підручниками та методичками.

Додається, що керівниця освітнього закладу пропагувала створення осередку російського «військово-патріотичного руху «юнармія», заснованого мінобороною рф. За вступ школярів до організації вона пропонувала батькам грошову виплату у розмірі 10 тис. російських рублів.

Дітей, які вступили до рядів «юнармійців», змушують носити військову форму, берети та берці. Їх навчають користуватися зброєю та зомбують «російською ідеологією».

Зазначається, що матеріали кримінального провадження передано до Першотравенського міського суду Дніпропетровської області.

Дії колишньої української освітянки кваліфіковані як колабораційна діяльність.

Жінці загрожує позбавлення волі строком до 3 років з позбавленням права від 10 до 15 років обіймати певні посади або займатися певною діяльністю.


Ірта-fax
+Поширити: