Ліквідовано масштабну фінансову схему допомоги так званим «лднр». Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Кримінал / Регіональні
14 лютого 2023, 11:00

Ліквідовано масштабну фінансову схему допомоги так званим «лднр»

Викрито масштабну схему фінансових махінацій, учасники якої співпрацювали з представниками самопроголошених «лднр» та переказували кошти псевдореспублікам. Про це пише видання «Час-дій».

Зазначається, що за даними слідства, з травня 2022 року в окремих регіонах України у змові з представниками псевдореспублік «лднр» діяла група осіб, яка займалася фінансовими махінаціями.

Їх метою було заволодіння грошовими коштами, які знаходилися на банківських рахунках громадян України на тимчасово окупованих територіях, зокрема Донецької та Луганської областей.

Надалі ці кошти через криптобіржі перераховувались, у тому числі представникам «лднр». Гроші використовувалися в інтересах учасників терористичних організацій для заподіювання шкоду національній безпеці України.

В рамках розслідування кримінального провадження було проведено 27 обшуків. Вилучено речові докази, що підтверджують злочинну діяльність. Також накладено арешти на криптоактиви в розмірі 65 млн грн.

Повідомляється, що досудове розслідування здійснюється слідчими Головного слідчого управління СБУ. Оперативний супровід – Департамент захисту національної державності СБУ.


Ірта-fax
+Поширити: