Окупаційна «влада» Донбасу надумала залишити гірників без грошей. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Події / Регіональні
14 лютого 2023, 13:00

Окупаційна «влада» Донбасу надумала залишити гірників без грошей

Різке скорочення коштів, які росія виділяє на утримання тимчасово окупованих територій Донбасу, довело до ситуації, коли «владі» квазіреспублік доводиться економити буквально на всьому, аби хоч якось утримувати регіон. При цьому зрозуміло, що справжнє окупаційне керівництво перебуває у москві, однак підтримки порядку у Кремлі вимагають від своїх намісників. Повідомляє у своєму матеріалі «24 Канал».

Зазначається, що за даними джерел «24 Каналу» в українських спецслужбах, саме на ватажків терористичних угруповань кремлівське керівництво покладає обов'язки за прийняття рішень на місцях, то ж тепер пушилін та пасічник опинилися у вкрай незручному для себе становищі. При цьому розрахунок москви полягає у тому, що хвиля народного обурення у разі чого захлисне саме очільників «д/лнр», але навряд зачепить путіна особисто та його оточення.

Однак, як зазначає видання, допомагати князькам неіснуючих «держав» їх куратори не збираються. Мовляв, якщо не впораєтесь, замінимо вас на «міцних господарників» з росії, звинуватимо у всіх провалах та зможемо трохи довше тягнути час до справжніх голодних бунтів.

Також видання пише, що при спробах оформити собі соцвиплати майже всім гірникам почали відмовляти з дивним формулюванням: недостатній підземний стаж. Виявляється, що «держава» не може зарахувати останні два роки роботи через відсутність відповідної постанови уряду. Оскільки ж гірники можуть претендувати на пенсію лише за умови 25 років роботи під землею, ніякі виплати вони отримувати не зможуть найближчі 24 місяці. Втім головний фінт пушиліна полягає навіть не у цьому. Бо зрозуміло, що незадоволені шахтарі рано чи пізно почнуть бунтувати, але після декількох діб на підвалі спустяться у забій та будуть видавати вугілля на-гора. Але ж видобування «чорного золота» росії взагалі не потрібне, а так званій «днр» – тим паче. Бо утримування шахт коштує багато грошей, склади стоять заповнені, а клієнтів на придбання товару немає. Саме через це кремль припинить дотації цієї промисловості, а «влада» недореспублік просто закриє всі дотичні до неї підприємства. То ж виходить, що на пенсію чоловіки претендувати не зможуть, а доробити два роки до потрібного стажу їм просто не буде де.


Ірта-fax
+Поширити: