Повідомлено про підозру ворожому поплічнику, який "очолив" управління в Лисичанську. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Кримінал
02 травня 2023, 22:38

Повідомлено про підозру ворожому поплічнику, який "очолив" управління в Лисичанську

За процесуального керівництва Лисичанської окружної прокуратури громадянину України повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Про це повідомляє Луганська обласна прокуратура.

За даними слідства, в липні 2022 року 40-річний мешканець Лисичанська вступив у злочинну змову з окупаційною владою країни-агресора та добровільно обійняв посаду так званого "начальника управління житлово-комунального господарства адміністрації міста Лисичанська ЛНР".

Встановлено, що "начальник" - це двічі судимий за тяжкі злочини рецидивіст, який ухиляється від виконання судового вироку та перебуває у розшуку.

У 2013 році він отримав першу судимість за ч. 3 ст. 186 (грабіж, що завдав значної шкоди потерпілому).

У 2018 році був заочно засуджений до 12 років 6 місяців позбавлення волі за викрадення та незаконне позбавлення волі людей, торгівлю людьми, участь у незаконних збройних формуваннях, незаконне поводження зі зброєю, вчинення правопорушень організованою групою, ведення агресивної війни (ч. 3 ст. 146, ч. 3 ст. 149, ч. 2 ст. 260, ч. 1 ст. 263, ч. 2 ст. 27, ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 437, ст. 70 Кримінального кодексу України).

Судові вироки отримали також четверо його спільників.

Доведено, що він був організатором групи, яка у 2014 році в Лисичанську викрадала та незаконно утримувала людей, примушувала їх рити окопи та будувати укріпспоруди для бойовиків "ЛНР". Злочинці відпускали своїх жертв лише у разі отримання викупу від родичів. Після звільнення Лисичанська фігурант втік до окупованої території Луганщини й брав участь у бойових діях проти України.

На займаній "посаді" він забезпечує контроль за станом справ у сфері житлово-комунального господарства міста, керує діяльністю підпорядкованих відділів і координує їх роботу.


Час Пік
+Поширити: