НБУ розбереться з обмінними установами. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Економіка
10 червня 2023, 18:11

НБУ розбереться з обмінними установами

Національний банк вже наступного тижня проведе зустріч з установами, що мають діючу ліцензію на здійснення валютно-обмінних операцій, де обговорить масові звернення громадян, та інші проблемні питання і надасть відповідні роз’яснення. – повідомила пресслужба НБУ.

Запланована зустріч відбудеться через чисельні зверненя громадян щодо відмови установами здійснювати валютно-обмінні операції з іноземною валютою, зокрема обмін доларів США серії 1996 року та тих, що були випущені в обіг раніше.

Дослівно:

" На основі аналізу звернень громадян виділимо дві ключові проблеми: перша виникає під час обміну іноземних банкнот з ознаками значного зношення або пошкодження, друга – банкнот давніх років випуску".

Регулятор зазначив, що у разі відмови обмінювати купюри лише на підставі року випуску, Нацбанк готовий приймати звернення від громадян для проведення відповідних перевірок.

"Якщо під час перевірки будуть виявлені факти порушення вимог чинного законодавства та нормативно-правових актів Національного банку України, до порушників застосовуватимуться адекватні заходи впливу", – додали в НБУ.


Джерело: "НБУ"
+Поширити: