ЄС планує надати допомогу Україні в розмірі приблизно 50 мільярдів євро. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Економіка
20 червня 2023, 11:03

ЄС планує надати допомогу Україні в розмірі приблизно 50 мільярдів євро

За інформацією видання Bloomberg, Європейський Союз планує надати фінансову допомогу Україні в розмірі приблизно 50 мільярдів євро (55 млрд доларів). Цей пакет допомоги, який ще може зазнати змін до його офіційного оголошення, планують представити перед конференцією країн-донорів, яка відбудеться у Лондоні цього тижня.

Згідно з джерелами Bloomberg, пакет допомоги буде складатися з грантів, пільгових позик і гарантій. Його головна мета - забезпечити фінансування для виплат заробітної плати, пенсій, державних послуг та відновлення основної інфраструктури.

Пропозиція є частиною перегляду довгострокового бюджету ЄС і охоплюватиме період з 2024 по 2027 роки. Враховуючи оцінки Світового банку, загальні витрати на відновлення України можуть становити 411 мільярдів доларів.

Нагадаємо, що 21-22 червня Велика Британія спільно з Україною проведуть міжнародну конференцію з питань відновлення України в Лондоні. Головна мета конференції полягатиме в залученні міжнародної підтримки для економічної та соціальної стабілізації України та активізації процесу відновлення після вторгнення РФ, зокрема шляхом надання термінової допомоги та залучення приватного сектору.


irta-fax
+Поширити: