Воєнкомів та їх родичів очікує ретельна перевірка протягом трьох місяців - НАЗК. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Кримінал
22 липня 2023, 22:35

Воєнкомів та їх родичів очікує ретельна перевірка протягом трьох місяців - НАЗК

Національне агентство з питань протидії корупції (НАЗК) розпочало обширну перевірку керівників Територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки в Україні, а також їхніх родичів. Про це стало відомо під час телемарафону "Єдині новини".

Голова НАЗК, Олександр Новіков, зазначив, що більшість державних службовців, включаючи працівників військових комісаріатів, є доброчесними, але деякі порушують закон. Він навів приклад колишнього керівника Одеського регіонального центру комплектування та соціальної підтримки Євгена Борисова, який був звинувачений у фактах незаконного збагачення на суму 188 млн гривень, що стало найбільшим в історії НАЗК виявленим фактом корупції.

З метою моніторингу способу життя і з’ясування, хто ще серед працівників військових комісаріатів порушує закон, НАЗК планує провести перевірку протягом трьох місяців. Це стосуватиметься сотень керівників центрів комплектування, а також їхніх рідних. Новіков підкреслив, що цей процес буде ретельним і охопить не лише посадовців, а й їхнє майно, яке може бути зареєстроване на близьких родичів, зокрема братів, сестер, племінників, а також водіїв, кухарок, коханок і коханців.

Голова НАЗК наголосив, що зловживання службовим становищем є серйозним правопорушенням, а також державною зрадою з точки зору етики. Закон передбачає жорстке покарання за корупційні правопорушення, включаючи конфіскацію об’єктів незаконного збагачення, навіть якщо вони належать близьким родичам.

Проте, Новіков зазначив, що існує проблема зі звільненням порушників з військової служби через діючий воєнний стан. І хоча їх можна відсторонити від посади, вони залишаються військовослужбовцями. Вирішення цієї проблеми потребує законодавчих змін, які мають унормувати дану прогалину.

Органи НАЗК, ДБР, СБУ, Нацполіція та Збройні сили України спільно здійснюють перевірку з метою забезпечення доброчесності та ефективності виконання службових обов’язків керівників Територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки.


Джерело: "НАЗК"
+Поширити: