FIE скасував дискваліфікацію української шаблістки Ольги Харлан. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Спорт
28 липня 2023, 21:50

FIE скасував дискваліфікацію української шаблістки Ольги Харлан

Згідно з інформацією, що надійшла від La Repubblica, Виконавчий комітет Міжнародної федерації фехтування (FIE) скасував дискваліфікацію української шаблістки Ольги Харлан, дозволивши їй прийняти участь у чемпіонаті світу в Мілані. Ці змагання мають вирішальне значення для кваліфікації на Олімпійські ігри 2024 року, що відбудуться у Парижі.

Проте перед цим рішенням FIE не обійшлося без втручання Міжнародного олімпійського комітету (МОК). Після скандалу з українською фехтувальницею, МОК закликав Федерацію розглянути ситуацію щодо дискваліфікації Харлан. Завдяки розумінню з боку МОК, українська спортсменка отримала можливість знову виступити на чемпіонаті світу.

Причиною скасування дискваліфікації стала згода Федерації, що Ольга Харлан діяла згідно з COVID-протоколом ЧС-2023. Згідно цього протоколу, фехтувальниця мала право уникнути контакту і не тиснути руку своїй суперниці, адже вистачало лише торкнутися клинка.

Міністр молоді і спорту України Вадим Гутцайт також повідомив, що завдяки рішенню МОК, Ольга Харлан автоматично кваліфікувалася на Олімпійські ігри-2024 у Парижі, що виключає необхідність участі у спортивних турнірах для отримання путівки на ці ігри.


Джерело: "La Repubblica"
+Поширити: