Судно Ізраїлю подолало зернову «блокаду» росії- ЗМІ. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Політика
31 липня 2023, 21:29

Судно Ізраїлю подолало зернову «блокаду» росії- ЗМІ

За повідомленням видання Мілітарний, ізраїльське судно Ams1 здійснило сміливий крок, прорвавши російську «блокаду» Чорного моря після бомбардування Рені 25 липня.

Попри погрози з боку росії, судно ввійшло в українську гілку Дунаю, ставши першим кораблем, що зумів подолати цю «блокаду».

В повідомленні йдеться, що Ams1 декларувало Україну як пункт призначення ще з моменту свого відправлення з Ашдоду (Ізраїль), та безперешкодно перетнуло Чорне море прямим курсом.

Поряд з Ams1, за Дунаєм прямують ще чотири судна, які збираються встати на якірну стоянку. На забезпечення їх безпеки працює американський протикорабельний літак P8, який отримує дозаправку прямо в небі Румунії. Розвідувальний безпілотник Forte12 RQ-4 також збирає додаткову інформацію.

Нагадаємо, 17 липня росія оголосила про вихід із зернової угоди, яка раніше дозволяла експортувати українське продовольство з портів Чорного моря.


irta-fax
+Поширити: