Порушен повітряний кордон Польщі двома білоруськими гелікоптерами Мі-8 та Мі-24. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Політика / Події
01 серпня 2023, 21:34

Порушен повітряний кордон Польщі двома білоруськими гелікоптерами Мі-8 та Мі-24

Вдень мешканці польського села Біловежа почали публікувати фото вертольотів поряд з їх населеним пунктом. Міністерство оборони Польщі спершу заперечило цю інформацію, пославшись, що їх радіолокаційні системи не фіксували порушення повітряного простору.

Згодом, Міністерство оборони все ж визнало факт порушення. За їх словами білоруси проводять поряд з кордоном навчання, у ході яких два гелікоптери помилково залетіли вглиб повітряного простору Польщі на 3 кілометра, після чого повернули назад. Радари їх не фіксували через низьку висоту.

Білоруси ніяк не коментують інцидент. Тимчасово повіреного у справах білорусі буде викликано до МЗС Польщі для пояснення інциденту.

Міністр оборони Маріуш Блащак закликав збільшити кількість солдатів на кордоні та виділити додаткові сили та засоби, у тому числі бойові вертольоти.


irta-fax
+Поширити: