Членство росії в МОК призупинено. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Спорт
12 жовтня 2023, 17:50

Членство росії в МОК призупинено

Міжнародний олімпійський комітет прийняв рішення про призупинення членства Олімпійського комітету росії. Таке рішення прийняв Виконавчий комітет організації, – повідомляє пресслужба МОК.

Ухвала стала реакцією на самовільне включення ОКр до свого складу олімпійські комітети тимчасово окупованих територій України, про яке було оголошено 5 жовтня.

❗Цей крок МОК вважає порушенням Олімпійської хартії та порушенням територіальної цілісності Національного олімпійського комітету України.

❗ У зв'язку з цим членство ОКр було тимчасово призупинено до отримання додаткових повідомлень від МОК.

Це означає, що Олімпійський комітет росії втрачає статус Національного олімпійського комітету, та не має права діяти як такий, про що визначено Олімпійською хартією. Також, автоматично ОКр позбавлено відповідних прав та фінансування від олімпійського руху.

МОК залишає за собою право приймати рішення щодо участі окремих нейтральних спортсменів з російським паспортом в Олімпіаді-2024 та Олімпіаді-2026.

📅 Нагадаємо, що раніше стало відомо, що УЄФА відмовився відновлювати російські команди до змагань.


Джерело: "IOC MEDIA"
+Поширити: