Олімпіада-2028: МОК додатково включив до програми п’ять видів спорту. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Спорт
14 жовтня 2023, 19:57

Олімпіада-2028: МОК додатково включив до програми п’ять видів спорту

Вчора, 13 жовтня, Виконавча рада Міжнародного олімпійського комітету погодила включення п'яти додаткових видів спорту до програми літньої Олімпіади-2028. Про це повідомила пресслужба МОК.

Серед нових видів спорту, які будуть включені до програми, – флаг-футбол (версія американського футболу з обмеженими контактами), сквош, лакрос, бейсбол/софтбол та крикет. Крикет повертається до програми Олімпіади вперше за 128 років, популярність цього виду спорту в усьому світі взята до уваги. Останній раз турнір з крикету відбувся у 1900 році, коли "золото" здобула Великобританія.

  • Бейсбол повертається на Олімпійські ігри в сьомий раз в історії.
  • Софтбол був включений тільки раз — у 2020 році в Токіо, коли змагання жіночих команд виграла Японія.
  • Лакрос повертається до Олімпіади після 73-річної відсутності, з останнього разу, коли змагання в цьому виді спорту відбулися у 1948 році.
  • Флаг-футбол і сквош увійдуть в програму Олімпійських ігор вперше. Раніше олімпійські медалі у цих видах ніколи не розігрували.

📢«Вибір цих п'яти нових видів спорту відповідає американській спортивній культурі та продемонструє світові культові американські види спорту, а також принесе міжнародні види спорту до Сполучених Штатів. Ці види спорту зроблять Олімпійські ігри LA28 унікальними», – заявив президент МОК Томас Бах. – «Їх включення дозволить Олімпійському руху взаємодіяти з новими спільнотами спортсменів та вболівальників у США та у всьому світі».

📅Раніше Міжнародний олімпійський комітет (МОК) виключив Олімпійський комітет росії за включення до своєї заявки так званих "спортивних організацій", створених російськими загарбниками в окупованих регіонах України.


Джерело: "Міжнародний олімпійський комітет"
+Поширити: