Україна візьме в оренду сучасні системи ППО – Повітряні Сили ЗСУ. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Влада / Події
15 жовтня 2023, 13:55

Україна візьме в оренду сучасні системи ППО – Повітряні Сили ЗСУ

Україна вирішила скористатися можливістю взяти в оренду системи протиповітряної оборони від своїх партнерів на період опалювального сезону. Про це заявив Юрій Ігнат, представник Повітряних сил ЗСУ, у ході телемарафону 15 жовтня.

📢 «Така практика у нас вже є. Деякі країни дали в користування. Зрозуміло, що кожна країна дбає перш за все про власні пріоритети та власний захист. Ніхто своє ППО просто так нам не віддасть. Чому так довго постачають ППО, чому дозовано? Бо немає ППО стільки у світі, щоб взяти та нам віддати одразу», - пояснив Ігнат.

Він також зазначив, що передача Україні систем протиповітряної оборони на опалювальний сезон є "важливим та позитивним сигналом". Однак відмовився розголошувати конкретні країни, які здійснюють цю передачу або з якими ведуться відповідні переговори.

📢 «Не будемо вказувати конкретні країни. Це конфіденційна інформація. Зокрема, наші партнери не б хотіли, щоб ми її розголошували», - додав Ігнат.

📅 Раніше президент України Володимир Зеленський заявив про створення "мультисистеми", яка передбачає надання Україні систем протиповітряної оборони від партнерів на зимовий період.

📅 Також нагадаємо, що Німеччина готує зимовий пакет допомоги для України, вартість якого складатиме 1 млрд євро, і включатиме потужні системи ППО, такі як Patriot, та іншу військову техніку.


Irta-fax
+Поширити: