Міноборони відсудило 7 мільйонів доларів у компанії-виробника неякісних бронежилетів. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Економіка / Влада / Події
18 жовтня 2023, 13:24

Міноборони відсудило 7 мільйонів доларів у компанії-виробника неякісних бронежилетів

Міністерство оборони України виграло судовий позов на суму 7 мільйонів доларів у компанії, яка намагалася постачити низькоякісні бронежилети для Збройних сил. Про це повідомляється у пресслужбі міністерства в середу, 18 жовтня.

📢 "У 2022 році Міністерство оборони України уклало договір з іноземною компанією на постачання бронежилетів для ЗСУ. Спершу постачальник привіз партію товару, яка пройшла балістичні випробування і була прийнята. Однак далі компанія надала партію, яка не пройшла балістичні випробування. Відповідно Міноборони відмовилося приймати неякісні бронежилети. У результаті постачальник не виконав умови договору та не поставив необхідну кількість товару. Міноборони почало вимагати повернути їхню вартість та сплатити штрафні санкції. Ці вимоги постачальник проігнорував", - йдеться в повідомленні.

Юридична служба Міноборони звернулася до міжнародного арбітражу, який вирішив стягнути майже 7 мільйонів доларів США на користь українського військового відомства.

📢 "У результаті арбітражний трибунал вирішив стягнути з іноземного постачальника на користь Міноборони майже 7 мільйонів доларів США. Ця сума складається з вартості непоставленого товару, штрафних санкцій, відсотків річних та арбітражного збору. Додамо, що відсотки річні продовжують нараховуватися і після ухвалення арбітражного рішення у справі", - повідомляють у міністерстві.


Джерело: "Міністерство оборони України"
+Поширити: