Турнірі серії Сателіт FIE: Ольга Харлан здобула золото. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Спорт
21 жовтня 2023, 21:18

Турнірі серії Сателіт FIE: Ольга Харлан здобула золото

Українська титулована спортсменка Ольга Харлан здобула золото на турнірі серії Сателіт FIE з фехтування на шаблях. Про це повідомляє Telegram-канал Національного олімпійського комітету України та національної олімпійської збірної України.

📢 «Маємо подвійний п'єдестал на турнірі серії Сателіт FIE з фехтування на шаблях, який відбувається цього вікенду в турецькому Стамбулі», - повідомили в МОК.

«Переможно відкрила олімпійський сезон, зійшовши на найвищий щабель п'єдесталу пошани, Ольга Харлан. Наша титулована спортсменка виграла спочатку шість боїв у групі, а потім ще п'ять у турі прямого вибування. Зокрема, у чвертьфіналі з перевагою в один удар взяла гору над британкою Кейтлін Максвелл (15:14), у півфіналі змусила скласти зброю чемпіонку Європи та віцечемпіонку світу-2022 Анну Башту з Азербайджану (15:10), а у фіналі, який перетворився в українське дербі, здолала подругу за командою Аліну Комащук (15:8)».

📅Нагадаємо, що Ольга Харлан на старті першості планети впевнено здолала «нейтральну» росіянку Смирнову (15:7). Втім, після поєдинку вона принципово відмовилася від традиційного ритуалу поваги – рукостискання. Росіянка категорично вимагала дискваліфікувати Харлан. Судді її протест відхилили, тож досвідчена українка пройшла до наступного раунду. Проте організатори змагань все ж дискваліфікували Харлан за неповагу до опонентки з росії.

📅Міжнародна федерація фехтування призупинила дискваліфікацію українки для участі у командних змаганнях. Там збірна України дійшла до півфіналу і досягла прогресу в рейтингу для кваліфікації на Олімпійські ігри. МОК Харлан отримала персонально запрошення від МОК на змагання.


Джерело: "НОК України та олімпійська команда"
+Поширити: