OSINT-аналітика: через ATACMS росія втратила 24 гелікоптера. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Суспільство / Події
22 жовтня 2023, 18:03

OSINT-аналітика: через ATACMS росія втратила 24 гелікоптера

За допомогою «товстих» американських ATACMS Збройні сили України знищили дев'ять російських гелікоптерів, які перебували на аеродромах у прифронтових містах, а саме в окупованому Бердянську та Луганську. Про це повідомляється за даними OSINT-аналітиків проєкту Oryx.

✅ За уточненою інформацією, внаслідок влучних ударів були повністю знищені сім гелікоптерів Ка-52 «Алігатор» та два вертольоти Мі-8. Крім того, 15 інших гелікоптерів (вісім Ка-52 та сім Мі-8) отримали різного рівня пошкодження.

📅Нагадаємо, що вночі на 17 жовтня Збройні сили України провели вдалі удари по аеродромах, які знаходяться поблизу тимчасово окупованих українських міст Бердянська та Луганська. Сили спеціальних операцій повідомили про пошкодження злітно-посадкових смуг та нейтралізації дев'яти гелікоптерів, а також знищення спецтехніки, пускових установок ППО та складів боєприпасів.

📌«Тривожна» інформація про використання ракет ATACMS надійшла від російської сторони, але згодом американські ЗМІ підтвердили, що саме Україна використала ці «товсті» ракети.

📌Президент України Володимир Зеленський у вечірньому відеозверненні також підтвердив факт використання ракет ATACMS та подякував партнерам за чудову зброю проти російських загарбників.


Irta-fax
+Поширити: