Зеленський зустрівся з міністром оборони Данії. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Влада
24 жовтня 2023, 20:33

Зеленський зустрівся з міністром оборони Данії

Президент України, Володимир Зеленський, зустрівся із міністром оборони Королівства Данія, Троельсом Люндом Поульсеном, який сьогодні, 24 жовтня, прибув з візитом до України. Про це повідомляє пресслужба президента.

Глава української держави висловив подяку данцям за 12 пакетів допомоги та особливо відзначив патронат Данії щодо відновлення Миколаєва та підтримку від офіційного Копенгагена в контексті шляху України до Європейського Союзу.

📢 "Ми працюємо над завершенням виконання всіх семи рекомендацій Європейської комісії. І будемо дуже раді, якщо зможемо почати переговори про вступ до ЄС до кінця поточного року", - заявив президент.

Основна увага під час зустрічі була зосереджена на питаннях захисту українського неба за допомогою сучасних винищувачів та нових систем ППО. Обговорювалася співпраця в межах авіаційної коаліції та тренування українських пілотів на літаках F-16, які Данія та інші партнери готуються передати Україні.

Президент України визначив заслуги данських представників у зміцненні міждержавної співпраці, підтримці державного суверенітету та територіальної цілісності України, вручивши орден За заслуги І ступеня міністру оборони Данії та орден За заслуги III ступеня державному секретарю з питань політики безпеки та операцій Міністерства оборони Данії, Кесперу Хой-Єнсену.


Джерело: "Офіс Президента"
+Поширити: