Коломойський залишиться під вартою. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Кримінал / Суспільство / Події
24 жовтня 2023, 18:33

Коломойський залишиться під вартою

Шевченківський райсуд Києва залишив без змін запобіжний захід для скандального олігарха Ігоря Коломойського, якого звинувачують у шахрайстві, відмиванні грошей та заволодінні фінансами "ПриватБанку".

Суд вирішив, що Коломойський залишиться під вартою мінімум до 2 листопада 2023 року, або може внести заставу у розмірі 3,8 млрд гривень. Захист підозрюваного в черговий раз клопотав про заміну запобіжного заходу, а саме про домашній цілодобовий арешт.

Адвокат Коломойського, Олександр Лисак, повідомив, що стан здоров'я його підзахисного погіршився у СІЗО. Зокрема повідомлено, що виник камінь у нирках олігарха. Також, за словами захисту, Коломойський страждає від панкреатиту та цукрового діабету. Суд відповів на це, зобов'язавши організувати надання медичної допомоги підозрюваному.

🔻На засіданні висловили готовність взяти на поруки Коломойського телеведуча Алла Мазур, народний депутат від «Слуг народу» Сергій Демченко та головний рабин Дніпропетровської області Шмуель Каминецький, але суд відмовив у цьому.

📅Нагадаємо, що 2 вересня Ігорю Коломойському оголосили про підозру у шахрайстві та легалізації майна, отриманого злочинним шляхом. Повідомлялось про легалізацію у 2013-2020 роках понад пів мільярда гривень шляхом виведення їх за кордон через підконтрольні банківські установи. Його було взято під варту.

  • 8 вересня НАБУ та САП заарештували активи Коломойського – колишнього бенефіціарного власника «Приватбанку».
  • 15 вересня олігарх отримав нову підозру за трьома статтями.
  • 16 вересня суд збільшив заставу – до 3 млрд 891 млн гривень (замість майже 510 млн гривень).
  • 25 вересня суд відхилив апеляцію захисту та відмовився випустити Коломойського з-під варти.

👉Також є інформація, що 23 рабини звернулися до генпрокурора Андрія Костіна з проханням пом’якшити або змінити запобіжний захід.


Irta-fax
+Поширити: