Питання з дискваліфікацією Харлан повністю врегульовано та закрито. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Спорт
26 жовтня 2023, 17:04

Питання з дискваліфікацією Харлан повністю врегульовано та закрито

Міжнародна федерація фехтування "закрила питання" з дискваліфікацією лідера збірної України Ольги Харлан за принципову відмову потиснути руку «нейтральній» росіянці на чемпіонаті світу-2023. Про це повідомив президент Федерації фехтування України Михайло Ілляшев у коментарі Суспільному.

📢«7 вересня від FIE надійшов лист-відповідь на запит ФФУ щодо дії дискваліфікації. У листі було зазначено, що "питання дискваліфікації Харлана було закрите"», - повідомив Ілляшев.

Президент ФФУ пояснив, що таке формулювання не означає анулювання попереднього рішення, проте FIE не залишила його чинним та більше не має зауважень або претензій до Харлан.

Лідерка збірної України, Харлан, отримала "чорну картку" 27 липня, коли на старті першості здолала росіянку Ганну Смирнову (15:7) та відмовилась від рукостискання з російською суперницею. Російська делегація подала скаргу, і спочатку, Харлан була дискваліфікована. Проте, 28 липня, FIE переглянула своє рішення, призупинивши дискваліфікацію, що дозволило українській фехтувальниці продовжити участь у змаганнях.

Харлан офіційно повернулася до змагань 21 жовтня, виборовши чемпіонський титул на турнірі "Сателіт" у Стамбулі. Цей турнір став першим в олімпійському сезоні 2023/24 для Харлан.


Irta-fax
+Поширити: