На росії в республіці дагестан оскаженілий натовп захопив аеропотр та шукає «євреїв». Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Політика
29 жовтня 2023, 21:09

На росії в республіці дагестан оскаженілий натовп захопив аеропотр та шукає «євреїв»

На росії в республіці Дагестан оскаженілий натовп увірвався до приміщення міжнародного аеропорту Махачкали у пошуках "євреїв". Про це повідомили телеграм-канали "Обережно, новини" та ASTRA та багато інших ЗМІ.

Заворушення в столиці республіки викликали чутки про прибуття біженців з Ізраїлю. Цього ж вечора, 29 жовтня, повинен був приземлитися транзитний рейс із Тель-Авіва.

Група чоловіків, вигукуючи "Аллаху Акбар", прорвалася до термінала аеропорту, службових кабінетів та на злітну смугу. Поліція спочатку намагалася заспокоїти натовп, але пізніше втрутилися бійці росгвардії.

Росавіація оголосила про закриття аеропорту Махачкали "до нормалізації ситуації". Літаки, що мали приземлитися, були перенаправлені на інші аеродроми.

Командири суден, які вже були в аеропорту, закликали пасажирів негайно зайти та залишатися в літаках.

📢 "Шановні пасажири... на вулиці розлючений натовп, який не знає, звідки ми прибули й навіщо. Є ймовірність, що і ми потрапимо під роздачу", — сказав командир одного з суден, що вже прибули в аеропорт.

По дорозі до аеропорту жителі Махачкали зупиняли деякі машини, а в аеропорту чіплялись до людей, які "були схожі на євреїв". Біля аеропорту на мітингу люди тримали прапори Палестини та плакати із написами "Дітовбивцям — немає місця в Дагестані" та "Ми проти єврейських біженців".

📢«Ми чудово розуміємо ваш стан, і ви не чужі для вас. Це не варіант, що ви зараз робите», — промовив правоохоронець через гучномовець біля аеропорту.

Прямі рейси з Ізраїлю до москви та санкт-петербурга зараз відсутні через технічні обмеження Sukhoi Superjet 100 та санкції, які забороняють літати безпосередньо.

📅 28 жовтня через чутки про єврейських біженців біля готелю «Фламінго» в Хасавюрті зібралися місцеві жителі, а в Махачкалі розпочався мітинг на підтримку Палестини ще вчора.

📅Зауважимо, що 28-29 жовтня глава дагестану сергій меліков та координаційний центр мусульман Північного Кавказу висловили підтримку Палестині, але осудили заворушення, вважаючи їх причиною "деструктивні сили" та "поширені ворогами фейки".


Irta-fax
+Поширити: