Паливна криза в Аргентині: водії у пошуках робочих заправок та величезні черги. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Політика / Економіка / Події
31 жовтня 2023, 13:40

Паливна криза в Аргентині: водії у пошуках робочих заправок та величезні черги

В Аргентині водії стикаються із серйозним дефіцитом бензину і дизельного пального. Заправки залишаються порожніми, а на тих, що працюють – утворюються значні черги, повідомляє Reuters.

Країна, яка володіє значними нафтовими та газовими ресурсами, зіткнулася з труднощами у постачанні пального через проблеми в нафтопереробці та дефіцит валюти, що обмежує імпорт пального. Усе це відбувається в контексті майбутніх президентських виборів, на яких обиратимуть нового лідера країни вже наступного місяця.

📢 Один із водіїв Cabify, місцевого аналога Uber, поділився своїми враженнями: "Правда в тому, що я працюю на автомобілі, і це все одно, що шукати воду в пустелі. Це виснажує, бо ніколи не знаєш, що буде далі. Ми живемо одним днем."

📊Дефіцит пального виник внаслідок планової зупинки двох нафтопереробних заводів, які забезпечують значну частину ринку пального в країні. Крім того, ціна нафти на внутрішньому ринку Аргентини знизилася через контроль інфляції, зробивши експорт нафти більш привабливим, ніж задоволення внутрішнього попиту.

✖ Міністерство економіки Аргентини розглядає можливість заборони експорту сланцевої нафти, якщо кризу з пальним не вдасться вирішити.


Джерело: "Reuters"
+Поширити: