У міськраді Ужгорода обшуки щодо відпочинку депутатів за кордоном – СБУ. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Кримінал
01 листопада 2023, 17:51

У міськраді Ужгорода обшуки щодо відпочинку депутатів за кордоном – СБУ

Правоохоронні органи провели обшуки в Ужгородській міськраді у зв'язку з можливим відпочинком депутатів за кордоном, прихованим під виглядом«відряджень». Про це повідомила СБУ у середу, 1 листопада.

За інформацією спецслужби, для виїзду за кордон посадовці використовували неправдиві відомості в документах про службові відрядження. А для оформлення таких поїздок вони використовували фіктивні запрошення від афілійованих іноземних організацій.

📢«Для маскування злочинної діяльності фігуранти не реєстрували таку "кореспонденцію", а підписані листи на закордонні "відрядження" не вносили до системи електронного документообігу міськради. За наявними даними, під час таких "відряджень" посадовці насправді виїжджали на закордонний відпочинок під час війни», - йдеться у повідомленні.

Наразі проводяться слідчі дії у рамках кримінального провадження за статтею про незаконне переправлення осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України), за якою передбачена відповідальність у вигляді до 9 років ув'язнення та позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років з конфіскацією майна.

📅Раніше ЗМІ повідомили про проведення обшуків у міськраді Ужгорода, включаючи кабінет міського голови, ексрегіонала Богдана Андріїва.


Джерело: "СБУ"
+Поширити: