Секта «АллатРа» викрита на антиукраїнській діяльності – СБУ. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Кримінал
02 листопада 2023, 13:26

Секта «АллатРа» викрита на антиукраїнській діяльності – СБУ

Правоохоронці припинили та повністю нейтралізували діяльність секти «АллатРа», яка діяла на користь російських спецслужб. На Київщині та в інших регіонах України припинено діяльність понад 20 осередків цього угруповання, повідомила СБУ у четвер, 2 листопада.

📢«Під виглядом "місіонерства" учасники релігійної секти виправдовували збройну агресію рф та публічно просували кремлівську ідею про створення "союзу слов’янських народів" під керівництвом москви», – йдеться у повідомленні.

СБУ встановила чітку організовану ієрархічну структуру всієї секти та "представництва" в кожному обласному центрі України. Ці осередки «АллатРа» масово закликали місцевих жителів приєднуватися до секти та поширювати кремлівські ідеї.

📢«Для пошуку однодумців та поширення проросійських поглядів фігуранти створили власний ютуб-канал, який налічує майже пів мільйона користувачів. Також організатори "АллатРа" запустили мережу власних медіа та інтернет-ресурсів, телеграм-каналів та сторінок у соцмережі ТікТок. Там вони публікували пропагандистські "дописи" та відео, просуваючи прокремлівські наративи через ідеї так званого "благотворчого суспільства"», – зазначили в СБУ.

Зокрема, вони агітували за те, щоб росія здійснювала масовані ракетно-бомбові обстріли цивільної інфраструктури українських міст.

У ході розслідування отримано переконливі докази вини керівництва та активних учасників «АллатРа». Відомо, що курівництво угруповання незаконно виїхало за кордон ще навесні 2022 року за підробними документами про зняття з військового обліку. Ними продовжувалось дистанційне керування цією злочинною організацією в Україні з однієї з європейських країн.

Також, експертиза виявила факти підривної діяльності «АллатРа» на користь росії.

Крім того, встановлено, що за період свого існування ця секта розповсюджувала свої "філії" на території рф, Білорусі та ще декількох країн Європи, Центральної Азії та США.

Під час обшуків в "осередках" секти та у помешканнях фігурантів на Київщині, а також у Львівській, Дніпропетровській, Кіровоградській, Волинській, Сумській та Харківській областях виявлено комп’ютерну техніку, мобільні телефони, літературу, документи та інші докази незаконної діяльності.

На підставі зібраних доказів керівництву та учасникам АллатРа готується повідомлення про підозру за такими статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 1, ч. 2 ст. 111 (державна зрада);
  • ст. 255 (створення, керівництво злочинною спільнотою або злочинною організацією, а також участь у ній);
  • ст. 436-1 (пропаганда комуністичного тоталітарного режиму);
  • ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників).

❗Зараз триває розслідування. Зловмисникам загрожує до 15 років або довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

📅Нагадаємо, 1 листопада ЗМІ повідомили про масові обшуки у членів секти АллатРа у різних регіонах України


Джерело: "СБУ"
+Поширити: