Міжнародні спонсори війни: корпораця Nestle «годує» окупантів та загарбників з росії. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Політика / Економіка / Суспільство
02 листопада 2023, 17:32

Міжнародні спонсори війни: корпораця Nestle «годує» окупантів та загарбників з росії

Україна включила швейцарську корпорацію Nestle до списку міжнародних спонсорів війни, зважаючи на те, що компанія повністю не вийшла з російського ринку, повідомило Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК).

«Історія нічому не навчила швейцарську корпорацію Nestle. Ще під час Другої світової війни компанія працювала на два фронти, постачаючи свою продукцію до складу сухих пайків німецької армії, і водночас експортуючи її до країн антигітлерівської коаліції. Отже, залишаючись у рф, Nestle вкотре показує усьому світу, що співпрацювати з агресором – нормально. А самій рф демонструє, що вона й досі інтегрована у світові процеси, попри воєнні злочини та вбивства тисяч українців», - відзначили в НАЗК.

Торгові марки Nestle, які входять в основний перелік, включають KitKat, Nescafé, Nesquik і Nestea. На росії серед доступних продуктів Nestle - сніданки Bystrow, супи й бульйонні кубики Maggi, корм для тварин Purina, шоколадні батончики, кава Nespresso.

Нагадаємо, в березні 2022 року Nestle призупинила експорт та імпорт на росію, за винятком товарів першої необхідності, а також припинила рекламну діяльність у країні. Повідомлялось про призупинення подальших капіталовкладень на росії.

🔸На початку повномасштабного вторгнення росії, прем'єр-міністр України Денис Шмигаль висловив своє непогодження щодо етики роботи компанії в рф під час розмови з CEO Nestle Марком Шнайдером, але порозуміння не було досягнуте.

👉Також варто відзначити, що російський Forbes назвав французьку компанію "Леруа Мерлен" найбільшою іноземною компанією, що залишилася на росії після вторгнення в Україну. "Леруа Мерлен" теж знаходиться в списку міжнародних спонсорів війни разом з іншими компаніями, такими як Metro Cash & Carry, PepsiCo, Ашан, Mars, Philip Morris та інші.


Джерело: "Національне агентство з питань запобігання корупції"
+Поширити: