У прокуратурі Києва відкрито справу через побиття прикордонника у відділку поліції. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Кримінал
05 листопада 2023, 13:21

У прокуратурі Києва відкрито справу через побиття прикордонника у відділку поліції

У результаті конфлікту, що стався в Києві під час комендантської години, в районному управлінні поліції, розпочато кримінальне провадження за фактом можливих неправомірних дій стосовно військовослужбовця. Про це повідомила Київська міська прокуратура.

📢«За процесуального керівництва Київської міської прокуратури розпочато досудове розслідування за фактом можливих неправомірних дій стосовно військовослужбовця з боку працівників поліції. Відомості внесено до ЄРДР за ч. 2 ст. 365 КК України — перевищення влади або службових повноважень», — розповіли в фейсбуці столичної прокуратури.

У прокуратурі також додали, що аналізують та опрацюють записи з камер відеоспостереження у Шевченківському управлінні поліції.

Речник Держприкордонслужби Андрій Демченко підтвердив інформацію про те, що прикордонник мав квиток на потяг та повертався до місця розташування частини після проходження військово-лікарської комісії у Києві. Зазначено, що військовослужбовець має акубаротравму.

📢«Управління прикордонного загону, де служить військовий, також призначило службове розслідування для повної та достовірної інформації того, що сталося… Його потяг відходив із залізничного вокзалу вночі. Там він і перебував на момент початку комендантської години… Підтримуємо зв'язок із Нацполіцією, щоб усе було об’єктивно. Зі слів бійця, його не направляли на освідчення щодо алкогольного сп’яніння, хоч і стверджувалося, що він був напідпитку», — заявив речник Держприкордонслужби.

У соцмережах з'явилося відео з Шевченківського управління поліції, на якому правоохоронець штовхає військовослужбовця на підлогу. Поліція Києва опублікувала відео початку конфлікту та стверджує, що прикордонник кілька разів штовхав оперативника після прохання перевірити його документи та пройти до відділу для перевірки особи під час комендантської години. У поліції також повідомили, що чоловік у камуфляжі був напідпитку.


Джерело: "Київська міська прокуратура"
+Поширити: