Розтрату на мільярд гривень виявлено у Міноборони. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Кримінал
06 листопада 2023, 14:14

Розтрату на мільярд гривень виявлено у Міноборони

Правоохоронці повідомили про розкриття злочинної діяльності колишнього заступника Міністра оборони, який займав відповідну посаду протягом 2021-2023 років. За даними СБУ, цей чиновник спільно з підлеглими витратив близько 1 млрд гривень на закупівлю низькоякісної військової форми від приватної компанії. Про це повідомила СБУ у понеділок, 6 листопада.

📢«У 2022 році цей посадовець, вступивши у змову зі своїми підлеглими, здійснив закупівлю неякісної військової форми у приватної компанії на майже 1 млрд грн. Слідством встановлено, що військові ЗСУ не можуть використовувати вказану форму, оскільки вона непридатна для експлуатації в холодну пору року в умовах ведення інтенсивних бойових дій», – йдеться у повідомленні.

Слідчі повідомили колишньому чиновнику про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України:

  • привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем (ч. 5 ст. 191);
  • перешкоджання законній діяльності Збройних сил України та інших військових формувань (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 114-1).

За такими ж статтями підозру отримав його спільник, колишній виконуючий обов’язки директора Департаменту державних закупівель Міністерства оборони. Обидва зловмисники знаходяться під вартою і можуть очікувати до 12 років ув’язнення з конфіскацією майна.

У СБУ не розголошують імені підозрюваних, але вірогідно, що мова йде про колишнього заступника міністра оборони В'ячеслава Шаповалова та ексдиректора департаменту державних закупівель Міноборони Богдана Хмельницького, які знаходяться під вартою за схожими злочинами.

📅 Нагадаємо, що в січні 2023 року Хмельницького та Шаповалова звільнили внаслідок скандалу навколо продуктів харчування для військовослужбовців.


Джерело: "СБУ"
+Поширити: