Високопосадовці США закликали Конгрес виділити Києву $12 млрд. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Політика
07 листопада 2023, 21:07

Високопосадовці США закликали Конгрес виділити Києву $12 млрд

Повідомляється про звернення високопосадовців, що включає міністра фінансів США Джанет Єллен, міністра оборони Ллойда Остіна, держсекретаря Ентоні Блінкена та директора агентства США з міжнародного розвитку Саманти Пауер, с закликом до Конгресу про необхідність підтримки додаткового бюджетного запиту президента Джо Байдена для України. Вони закликають виділити 11,8 млрд доларів для підтримки України.

Важливо відзначити, що ключові американські чиновники аргументують, що успіхи України на полі бою нерозривно пов’язані та залежать від прямої бюджетної підтримки. Вони стверджують, що це «забезпечить функціонування уряду та економіки, дозволяючи країні зосередити свої ресурси на обороні».

У листі було зазначено, що сума цієї підтримки яку просить Білий дім менша, ніж раніше виділена у 2023 році – 14,4 мільярда доларів, але вони пояснюють це "інвестиціями США в успіх України та роботі із залучення допомоги від інших країн ".

📢"Україна вжила болючих заходів для ліквідації несуттєвих витрат, а військові витрати складають понад 100% її податкових надходжень, що робить її повністю залежною від зовнішньої підтримки для подальшого функціонування уряду й економіки", - вказують посадовці.

Вони додали, що 11,8 мільярда доларів - це мінімальна сума, необхідна для покриття базових потреб України. Наголошується, що Канада та країни ЄС, хоча й надають підтримку, але якщо рахувати у відсотках від ВВП, "цих та інших джерел недостатньо", аби покрити дефіцит українського бюджету.. Це вказує на потребу широкої міжнародної співпраці для забезпечення необхідних ресурсів.

Важливий аспект - підзвітність та контроль за витратами. Білий дім визначає важливість того, як витрачаються кошти на бюджетну підтримку України, і наголошує на підтримці реформ, спрямованих на боротьбу з корупцією.

📅 Нагадаємо, президент Джо Байден намагається переконати Конгрес США підтримати допомогу як Україні, так і Ізраїлю одним пакетом. Планувалось затвердити новий фінансовий пакет допомоги обсягом 106 мільярдів доларів, що включає більш ніж 61 мільярд доларів фінансування на допомогу Україні. 11,8 мільярда доларів - це частина з цього пакета допомоги, спрямована на пряму бюджетну підтримку.

📅Вже 2 листопада Палата представників США на чолі з новим спікером Майком Джонсоном ухвалила законопроєкт про виділення військової допомоги Ізраїлю на загальну суму 14,3 млрд доларів, але у проєкті не передбачена допомога Україні.


Irta-fax
+Поширити: