Україна домовилася про повернення депортованого із Маріуполя підлітка. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Політика
10 листопада 2023, 14:37

Україна домовилася про повернення депортованого із Маріуполя підлітка

Депортованому з Маріуполя 17-річному Богдану Єрмохіну незабаром вдасться повернутися до України, де його чекає сестра. Про домовленості із російською стороною повідомив уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець у своєму Фейсбуці.

📢«Богдан Єрмохін скоро буде в Україні! Офіційно підтверджую, що маємо домовленості про повернення Богдана до України та його возз’єднання з сестрою. Прошу всіх заспокоїтися, а головне не розповсюджувати неперевірену інформацію. Адже така публічність шкодить процесам повернення. Готовий відповісти на всі запитання журналістів, розповісти деталі, але лише тоді, коли Богдан буде на території України!», - написав омбудсмен.

Адвокат Богдана 9 листопада опублікував його звернення до президента Зеленського із проханням посприяти поверненню в Україну.

Дитячий омбудсмен рф Марія Львова-Бєлова також повідомила про плани сприяти поверненню Єрмохіна в Україну та заперечила інформацію про вручення повістки до російського військкомату.

📅Богдан Єрмохін, який виріс у Маріуполі, втратив батьків у вісім років і перебував під опікою держави з 2021 року. Після окупації Маріуполя його вивезли спочатку до Донецька, а потім — на росію, де йому видали російський паспорт.


Джерело: "Уповноважений Верховної Ради України з прав людини"
+Поширити: