9 листопада в Києві рух «Зе!Жінки Луганщини» провів регіональний форум «Жіноча сила у вимірі війни». Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Суспільство
13 листопада 2023, 14:02

9 листопада в Києві рух «Зе!Жінки Луганщини» провів регіональний форум «Жіноча сила у вимірі війни»

Участь у заході взяли обласна лідерка руху в Луганській області Марія Терновська та лідерка у м. Сєвєродонецьк Оксана Андрейків-Морозова, а також учасниці, прихильниці руху та запрошені гості.

З вітальним словом до присутніх звернувся секретар Луганської обласної організації політичної партії «Слуга Народу» Олексій Малеванець, який розповів про роботу команди «Слуги Народу» Луганщини та наголосив на суспільній важливості діяльності руху «Зе!Жінки» та необхідності проведення таких форумів.

Присутні на заході переглянули відеозвернення голови політичної партії «Слуга Народу» Олени Шуляк, ознайомились із презентацією лідерки руху «Зе!Жінки Луганщини» Марії Терновської про діяльність руху.

Під час першої панельної дискусії під назвою «Відповідь жінок Луганщини на виклики війни» виступили Наталя Макагон – заступниця начальника Кремінської міської військової адміністрації, прихильниця руху Зе!Жінки в Луганській області, Алла Антипова – начальниця відділу культури, молоді та спорту Новоайдарської селищної ради Луганської області, учасниця руху Зе!Жінки в Луганській області, та Оксана Андрейків-Морозова, лідерка руху Зе!Жінки в м. Сєвєродонецьку. Вони розповіли про те, яким особисто для них було 24 лютого 2022 року: поділилися своїми спогадами, досвідом евакуації та облаштування на новому місці мешкання.

«Луганщина найпершою взяла на себе удар під час повномасштабного вторгнення рф, яке розпочалося 24 лютого 2022. Непередбачувані воєнні події вимагали зокрема від жінок Луганської області прийняття швидких та ефективних рішень. На мою думку, учасниці та прихильниці руху гідно відповіли на виклики війни, як у перші дні повномасштабної агресії, так і станом на сьогодні продовжують згуртовуватися. Перша панельна дискусія вразила силою, незламністю наших жінок на початку повномасштабної війни. У другій панельній дискусії торкнулися теми важливості Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?», ініційованої першою леді Оленою Зеленською, адже відновлення ментального здоров’я кожної людини – це запорука сталого розвитку суспільства», – розповіла Марія Терновська.

Друга панельна дискусія, яка мала назву «Ментальне відновлення. Чому це так важливо для осіб, які постраждали від війни, ВПО, ветеранів та для кожного», була присвячена питанню збереження ментального здоров’я. Свої роз’яснення надали Інна Сазонова, регіональна координаторка програми ментального здоров’я «Ти як?» у Луганській області, та Лілія Ковбаса, практикуючий психолог, тренер із трансформації особистості, RPT-терапевт, куратор груп стабілізації людей у складних життєвих ситуаціях.

Активну участь у заході взяв і народний депутат України, голова Луганської обласної організації політичної партії «Слуга Народу» Олексій Кузнєцов.

«Було приємно бути присутнім на заході. Дуже цікавими й корисними були роз’яснення фахівців із ментального здоров’я. А кожна історія, яку мої землячки розповідали на заході, зворушила та надихнула. Дуже тяжко покидати свій рідний край, прощатися зі своїм звичним життям, але, вислухавши на заході жінок, я зрозумів, що всі вони гідно пройшли життєві випробування. Пишаюся ними!» – зазначив Олексій Кузнєцов.


Ірта-fax
+Поширити: