Студенти у Львові вийшли на мітинг з вимогою звільнення Фаріон. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Суспільство
14 листопада 2023, 13:47

Студенти у Львові вийшли на мітинг з вимогою звільнення Фаріон

У вівторок, 14 листопада, студентський протест відбувся під стінами Львівської політехніки проти скандально відомої професорки Ірини Фаріон, де було почуто гучні скандування "Ганьба!" з боку студентів. Вони вимагали від керівництва вишу негайної відставки Фаріон. Серед учасників протесту — студенти НУ "Львівська політехніка", ЛНУ ім. Івана Франка, коледжу індустрії моди КНУКіМ та інші.

Організатором акції став львівський осередок ГО "Українські студенти за свободу". Студенти зібрались з вимогою до керівництва університету звільнити із займаної посади викладачку Ірину Фаріон, у зв’язку із її неодноразовими публічними висловлюваннями, які розпалюють ворожнечу, та проявом неповаги до військових Збройних сил України.

Під стінами вишу зібрались десятки людей. У деяких з них були плакати із написами «Геть комуністку Фаріон» та «Легко прикриватися патріотизмом, коли твою спину прикривають військові».

📌Нагадаємо, що Фаріон у центрі чергового скандалу опинилась 6 листопада, коли публічно в інтерв'ю зробила заяву, що не вважає українцями військових, які використовують російську мову. Зокрема, вона зачепила бійців “Азову” й Третю штурмову бригаду. Її закиди викликали хвилю обурення в суспільстві.

Надалі, в мережі поширилась інформація, що Фаріон опублікувала у соцмережі скрін листа, надісланого їй на знак підтримки кримським студентом. Фаріон не приховала персональних даних проукраїнськи налаштованого хлопця, через що його наступного дня затримала російська фсб.


Irta-fax
+Поширити: