Тікають як можуть: закордонне видання нарахувало щонайменше 20 тисяч чоловіків, що втекли з України. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Суспільство
17 листопада 2023, 14:01

Тікають як можуть: закордонне видання нарахувало щонайменше 20 тисяч чоловіків, що втекли з України

З початку повномасштабного російського вторгнення з України втекли близько 20 000 чоловіків від мобілізації. Про це повідомило британське видання BBC, отримавши дані про нелегальний перетин кордонів у сусідніх до України держав.

За словами представника видання, "Видання встановило таку кількість, запросивши дані про нелегальний перетин кордонів у Румунії, Молдові, Польщі, Угорщині та Словаччині в період з лютого 2022 по 31 серпня 2023 року".

У своїх спробах втекти 21 113 людей були затримані українськими правоохоронцями. Багато з них обирали перетин кордону пішки або вплав, а інші користувалися придбаними документами, де була вказана причина відстрочки від призову.

📅8 листопада український парламент продовжив воєнний стан та мобілізацію до середини лютого 2024 року. Зазначимо, що на фоні введеного воєнного стану в Україні деякі чоловіки призовного віку шукають шляхи залишити країну, а інші намагаються вигідно скористатися цією ситуацією та нажитись на цьому.

Виявлено багато схем вивезення чоловіків через кордон. Так, представники київського військкомату за грошову винагороду допомагали у незаконному перетині кордону, а в Одеській області чоловіків, які рятуються від мобілізації, перевозять через кордон за допомогою швидкої допомоги.


Джерело: "BBC"
+Поширити: