Негода накрила Одещину та Миколаївщину: десятки сіл та міст без світла, ДТП та перекриті траси. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Події
26 листопада 2023, 13:56

Негода накрила Одещину та Миколаївщину: десятки сіл та міст без світла, ДТП та перекриті траси

Негода, яку прогнозували метеорологи, вже розгортається на півдні України. В Одеській та Миколаївській областях сильні снігопади та пориви вітру призвели до відключення електроенергії у десятках населених пунктів та блокування магістральних трас для автотранспорту, повідомляють місцеві ЗМІ.

Справжня зима наступила в Одеській області 26 листопада, призводячи до значного навантаження на дорожні служби та енергетиків. Великий шар снігу, супроводжуваний сильним вітром та ожеледицею, вимагає підвищеної обережності водіїв на дорогах. Трасу Одеса — Рені тимчасово перекрили для всього транспорту, а рух вантажівок заборонено на трасах М-28 Одеса — Південне та Одеса — Київ орієнтовно протягом 12 годин.

Найбільше постраждали Ізмаїльський та Одеський райони, де знеструмлені десятки населених пунктів. Окрім того, припинили курсування автобуси, які працюють на приміських маршрутах. Для забезпечення безпеки та комфорту громадян введено "Пункти незламності", де можна розігрітися та зарядити телефони. Енергетики займаються відновленням електропостачання, ремонтуючи 41 повітряну лінію, де залучено 110 працівників та 55 одиниць техніки.

З вечора 25 листопада у Миколаєві теж розпочався великий снігопад. У місті вулиці обробляють засобами проти ожеледиці та прибирають сніг за допомогою п'яти спеціалізованих машин, повідомляє пресслужба Миколаївської міськради.

Водіїв та пішоходів просять враховувати екстремальні погодні умови та бути максимально обережними на дорогах. Також готуються обмежити рух вантажівок на трасах області.

У Миколаївській області продовжують фіксувати проблеми через погіршення погодних умов. Снігопад та ожеледиця спричинили відключення електроенергії у 19 населених пунктах, ще чотири частково відключені. Бригади Миколаївобленерго працюють в посиленому режимі.

Готуючись до негоди, місцева влада в Києві закликала мешканців утриматися від виїзду до міста власним автотранспортом та ретельно паркувати автомобілі, не заважаючи снігоприбиральним машинам. Рекомендації також включають перехід шкіл на дистанційне навчання у понеділок, 27 листопада.




Irta-fax
+Поширити: