Олексій Кузнєцов: «Функціонування англійської мови в Україні має вийти на новий рівень!». Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Влада
01 грудня 2023, 14:07

Олексій Кузнєцов: «Функціонування англійської мови в Україні має вийти на новий рівень!»

Верховна Рада України підтримала проєкт закону про застосування англійської мови в Україні (законопроєкт № 9432) за основу. Народний депутат України, голова Луганської обласної організації політичної партії «Слуга Народу» Олексій Кузнєцов пояснив, чому також підтримав цей законопроєкт та чим його ухвалення корисне для країни.

«Цей законопроєкт розроблено для врегулювання на законодавчому рівні питання функціонування англійської мови як мови міжнародного спілкування в Україні. Англійська є офіційною мовою в десятках країн та низці міжнародних організацій, у тому числі в ООН, ЄС, Раді Європи тощо. Євроінтеграційні прагнення України визначають, зокрема, і визнання європейських стандартів у сфері мовної політики. Трансформація статусу англійської мови в Україні – це важливий стратегічний крок на шляху нашої країни до членства в ЄС», – прокоментував важливість законопроєкту Олексій Кузнєцов.

За словами нардепа, цей законопроєкт передбачає офіційне закріплення статусу англійської як однієї з мов міжнародного спілкування в Україні. Унормування застосування англійської мови в різних сферах життєдіяльності має підвищити рівень конкурентоспроможності України, сприяти зростанню інвестиційної та туристичної привабливості.

«Ухвалення цього законопроєкту, на мою думку, спонукатиме українців опановувати англійську, активізує процес інтеграції наших громадян до європейської спільноти. Безумовно, це будуть позитивні процеси, які допоможуть нашій країні та наших громадянам розвиватися, бути більш конкурентоспроможними. Тому підтримав цей законопроєкт під час нещодавнього голосування. Функціонування англійської мови в Україні має вийти на новий рівень!» – наголосив Олексій Кузнєцов.


Ірта-fax
+Поширити: