Україна відкрила посольство у Західній Африці. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Політика
27 грудня 2023, 14:28

Україна відкрила посольство у Західній Африці

Україна відкрила своє дипломатичне представництво в Аккрі, столиці Гани – держави у Західній Африці, що є початком нового етапу взаємовідносин між країнами. Про це повідомив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, передає пресслужба МЗС у середу, 27 грудня.

📢«Відкриття посольства спрямоване на зміцнення відносин, розвиток економічних зв'язків та надання консульських послуг для українців та громадян Гани. Цей крок є частиною стратегії українсько-африканського співробітництва та протидії російському впливу», — йдеться у повідомленні.

Наразі посольство буде працювати на рівні тимчасового повіреного, поки не буде призначено посла.

Цей крок входить у більший план відкриття десяти нових посольств в Африці, зокрема в Мозамбіку, Руанді та Ботсвані.

Гана, яка має сільське господарство, видобуток нафти та золота, є великим виробником какао, – стає стратегічним пунктом у розширенні дипломатичної присутності України на Африканському континенті.

📅Нагадаємо, що 16 липня до Києва прибула делегація африканських лідерів на чолі з президентом ПАР Сирилом Рамафосою для пропозиції мирного плану щодо вирішення війни між Україною та росією.


Джерело: "МЗС України"
+Поширити: