На росії було знищено ІТ-інфраструктуру «москолектору» – ЗМІ. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Події
09 квітня 2024, 19:32

На росії було знищено ІТ-інфраструктуру «москолектору» – ЗМІ

Кібергрупа хакерів Blackjack, наближена до кібердепартаменту СБУ, повідомила про знищення ІТ-інфраструктури московського підприємства важливого відповідального значення «Москолектор». Цю інформацію оприлюднив Інтерфакс-Україна за посиланням на власне джерело у вівторок, 9 квітня.

«Москолектор» відповідальний за експлуатацію підземних водопровідних труб, кабелів зв'язку, силових кабелів й тепломереж на росії у московії.

📢Співрозмовник агентства заявив, що «хакери вимкнули 87 тисяч датчиків різних систем оповіщення по всій москві та в підмосков'ї. Крім того, було знищено 70 серверів й щонайменше 90 терабайтів даних компанії (електронні листи, резервні копії, контракти)».

Вказується, що на цей час роботу об'єкта критичної інфраструктури москви повністю заблоковано, а компанія не може взагалі реагувати на аварії та надзвичайні події.

📢«Відновлення її роботи триватиме від 15 до 30 діб», – додало джерело.

📅Нагадаємо, раніше повідомлялось, що українські хакери атакували дата-центр, який використовували російські військово-промислові, нафтогазові та телекомунікаційні комплекси.

Також слід згадати, що команда українських хакерів UA25 здійснила успішний віддалений доступ до понад 100 російських сайтів за декілька хвилин, завдаючи росії мільярдних збитків.


Джерело: "Інтерфакс-Україна"
+Поширити: