Україна отримала від США партію стрілецької зброї. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Економіка
09 квітня 2024, 17:05

Україна отримала від США партію стрілецької зброї

Сполучені Штати Америки передали Україні понад 5 тисяч одиниць стрілецької зброї, яку вилучили під час огляду кораблів, що доставляли вантажі з Ірану хуситам у Ємен. Про це стало відомо з повідомлення Центрального командування Збройних сил США (CENTCOM) у вівторок, 9 квітня.

📢«4 квітня 2024 року уряд США передав українським Збройним силам понад 5000 автоматів АК-47, кулеметів, снайперських гвинтівок, РПГ-7 та понад 500 тисяч набоїв калібру 7,62 мм. Цієї кількості достатньо, щоб оснастити стрілецькою зброєю одну українську бригаду», – зазначено в повідомленні.

Уряд США отримав право власності на ці боєприпаси та зброю 1 грудня 2023 року внаслідок цивільного конфіскаційного позову Міністерства юстиції до Корпусу вартових ісламської революції Ірану (КВІР).

Під час військової операції, яку збройні сили США проводили з травня 2021 року по лютий 2023 року, було затримано чотири вантажні судна, які прямували до Ємену із цією стрілецькою зброєю в порушення резолюції Ради Безпеки ООН.

📅Нагадаємо, у лютому Штати перехопили в Перській затоці судно з партією зброї з Ірану, що прямувала до хуситів. Тоді йшлось про партію у понад 200 контейнерів з різним летальним обладнанням, включаючи компоненти балістичних ракет, вибухівку та пускові установки до протитанкових керованих ракет.


Джерело: "U.S. Central Command"
+Поширити: