Офіційно українцям дозволено брати в укриття домашніх тварин за певних умов. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Суспільство
25 січня 2024, 22:00

Офіційно українцям дозволено брати в укриття домашніх тварин за певних умов

Міністерство внутрішніх справ України змінило правила, що стосуються прийому домашніх тварин у сховища. Про це повідомляється в Єдиному реєстрі державних нормативних актів.

📢У новому документі зазначено, що "особи, які прибувають до об'єктів фонду захисних споруд з домашніми тваринами, розміщуються в окремих приміщеннях або відокремлених місцях".

📢Власники домашніх тварини або особи, які її супроводжують, повинні відповідально стежити за своїми домашніми улюбленцями та забезпечувати:

  • постійний нагляд за домашніми тваринами;
  • необхідні умови, що відповідають біологічним, видовим та індивідуальним особливостям домашньої тварини;
  • безпеку оточуючих людей і тварин, а також майна від заподіяння шкоди домашньою твариною;
  • безпеку супроводжуваної домашньої тварини;
  • дотримання вимог санітарно-гігієнічних і ветеринарних норм та правил;
  • наявність повідця для домашніх тварин, які можуть становити небезпеку для життя чи здоров'я людини, а також намордника на собаках порід, що включені до Переліку небезпечних порід собак, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 10 листопада 2021 року N 1164

Представники зоозахисної організації UAnimals зазначили, що їхній юридичний відділ звертався до міністерства ще у грудні з проханням оновити правила у зв'язку зі скаргами на випадки, коли людям не дозволяли заходити в укриття разом з тваринами.

У грудні минулого року на Троєщині в Києві двоє дітей мало не постраждали через відмову сторожа пустити їх з собакою до укриття. Поки вони шукали інше укриття, над ними збили ворожу ракету.


Джерело: "Єдиний реєстрі державних нормативних актів"
+Поширити: